Bir başka WordPress sitesi

KPMG Enterprise Girişim Sermayesi Ekosistemi 2019 3. Çeyrek Raporunu Yayınladı.

,
6.24K 36

Amerika ve Avrupa’daki güçlü yatırım, bu çeyrekte küresel VC pazarını körüklemeye devam ederken, Asya’daki VC yatırımı, özellikle 2018’in rekor kıran yüksek seviyesine kıyasla zayıf kaldı. İngiltere’de devam eden Brexit mücadelesi göz önüne alındığında, Avrupa’nın olumlu performansı üçüncü çeyrekte özellikle dikkat çekiciydi. Bölge, VC yatırımının yeni bir rekorunu elde etti ve yıl içinde tam çeyrek kaldı. Avrupa’nın gücü çeşitliliğini koruyor, Almanya, İngiltere, İsveç, Belçika ve İsrail’in hepsi üçüncü çeyrekte 100 milyon $ + anlaşma çekiyor. Amerika’da, ABD, çeyreğin en büyük küresel anlaşması da dahil olmak üzere, VC yatırımını çeken çeşitli şirketler karışımını görmeye devam etti. Brezilya’da, Nubank’ın 400 milyon dolarlık artışı, 10 milyar dolardan fazla değere sahip ilk Brezilya merkezli teknoloji şirketi olan on yıl tek boynuzlu at statüsüne itti. Bu arada, iş yazılımı geliştiricisi Clio Kanada’da 250 milyon dolar topladı.

Endüstri düzeyinde, çok sayıda sektör, fintech ve taşımacılığın küresel olarak çok sıcak yatırım alanları olarak kalmasıyla nispeten büyük anlaşmalara neden oldu. İleriye dönük olarak, bu alanların yapay zeka (yapay zeka) ve makine öğrenimi gibi endüstriyi kapsayan çözümlere ek olarak küresel yatırımcı yatırımcıları için cazip olmaya devam etmesi bekleniyor.

Venture Pulse Report’un bu çeyrek sayısında, bunlara ve aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi diğer küresel ve bölgesel eğilimlere bakıyoruz:

– Küresel VC pazarına nüfuz eden artan belirsizlik

– Avrupa’nın devam eden gücü ve dayanıklılığı

– Özellikle Asya’da fon yaratma faaliyetindeki yavaşlama

– ABD tek boynuzlu atlarının halka arz ve IPO sonrası performansı ile ilgili kaygılar

– Amerika dışındaki Amerika’daki yargı bölgelerinin artan gücü

Venture Pulse’un bu baskısını anlayışlı bulacağınızı umuyoruz. Sonuçlardan herhangi birini daha ayrıntılı olarak tartışmak isterseniz, lütfen bölgenizdeki bir KPMG danışmanına başvurun.

36 Comments